Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

2022-08-31

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.

Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid"

Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema.

Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.629 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Om Lärarförbundet

Allt börjar med en bra lärare

23.493 visningar 2016-06-28

Förra året kom 70 000 nya barn och elever till Sverige. Det är en utmaning för skolan, men innebär också stora möjligheter.Skolan är nyckeln till integration och skolan är en av de viktigaste frågorna för hela Sveriges framtid. När fler drömmar förverkligas blir Sverige rikare. Men det krävs prioriteringar och aktiva politiska beslut för att lärare och skolledare ska få rätt förutsättningar, så att alla elever kan nå sina mål.De investeringar vi gör idag avgör hur långt Sverige kan nå imorgon.Allt börjar med en bra lärare! Läs mer om våra förslag.