Samtal & intervjuer

Din lön i fokus - Tips inför lönesamtalet!

2020-02-26
Vad ska du tänka på när det är dags för ditt lönesamtal? Vi vet att din lön är viktig. Därför vill vi ge dig dom bästa tipsen inför kommande löneförhandlingar. Vi vill att du ska ha rätt lön. Det vill säga en lön som går att förstå utifrån allt som påverkar den som tillexempel, uppdrag, ansvar, utbildning, erfarenhet, arbetsinsatser och marknadslöner.

I den här filmen lyfter Lärarförbundets experter, Mathias Åström, Emma Ölmebäck, Robban Nilsson, Anders Öberg och Mardjan Dubois - fram vad som är viktigt att tänka på inför, under och efter ditt lönesamtal.

Lärarmötet online
Länk till webbsida om Lärarmötet online, onsdag 17 februari. 

Missa inte att ta tillvara dina medlemsförmåner inför ditt lönesamtal som personlig lönecoachning och lönestatistik via verktyget ”Min lön”. Glöm inte heller – att det finns ingen annan som känner till dina arbetsuppgifter lika bra som du gör, så beskriv noggrant och konkret vad du har gjort och varför det blev bra.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.592 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.880 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.623 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.