Samtal & intervjuer

"Vi måste investera i fritidshemmen"

2016-04-11
Ny statistik från Skolverket visar att elevgrupperna på fritidshemmen har minskat, men trots trendbrottet är grupperna fortfarande för stora. I ett steg för att öka personaltätheten på fritidshemmen berättar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) att i höst kommer årligen en halv miljard statliga pengar avsättas för att anställa fler i fritidshemmen. 

- Ska vi lyckas skapa en riktigt bra skola, behöver vi också satsa på fritidshemmen och då kan vi inte låta grupperna växa, säger Gustav Fridolin. 

Innan sommaren ska huvudmännen kunna ansöka om att få ta del av de 500 miljoner kronorna som är avsatta för fritidssatsningar, men då krävs det att  huvudmannen har en dokumenterad rekryteringsstrategi. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.890 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.633 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.