Övriga filmer

"Vi behöver en lärare", feat. Petter.

2014-09-09
Uppdatering: Ny statistik (februari 2015) från SCB visar att vi om tio år kommer att sakna över 65 000 lärare. Det innebär att beräkningarna om 43 000 lärare för 2020 var alldeles för låg. Men den goda nyheten är att om politikerna kan hejda lärarbristen. För att få fler att vilja bli lärare och behålla dem vi har så behöver politikerna höja lärarlönerna och minska lärarnas arbetsbelastning. Kunskap kommer inte av sig själv utan med lärare som har rätt förutsättningar och som ges tid för varje barn och elev. 

Du kan påverka politikerna. Det tar bara en minut och kan göra stor skillnad. Se filmen "Vi behöver en lärare", sprid budskapet.
http://skolanforst.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.