Övriga filmer

Vi är lärare - Elias

2018-03-15
”Vi är lärare” tar upp och beskriver olika delar av att vara lärare genom att lärare och skolledare med egna ord berättar om sitt jobb och sin vardag. Vi har träffat Elias Åkeson, gymnasielärare på Kulturama i Stockholm. Han berättar om hur jobbet både är svårt och otroligt kul, utmaningarna med att se varje elev och deras enskilda behov samt konsten att bygga relationer.

Att vara lärare är att vara del av något större

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.799 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.