Övriga filmer

Vad knyter avtalet ihop? - 2015

2015-11-30
De kommunalt anställda lärarnas avtal, HÖK12, förlängs med två år. Avtalet innebär fortsatta satsningar på högre löner och minskad arbetsbelastning. Stort fokus läggs på att skapa bättre förutsättningar för lärare och skolledare att arbeta med resultatutvecklingen.

- Med det här avtalet är Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund överens med Sveriges kommuner och landsting om att den helt nödvändiga uppvärderingen av lärarlönerna måste fortsätta, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.
Förstärker statliga satsningar

Avtalet binder ihop och förstärker flera av de statliga satsningar som görs för lärarna just nu, till exempel de tre miljarder som regeringen satsar på höjda lärarlöner. Avtalet tydliggör huvudmännens ansvar för att driva skolans utveckling. Statens lärarlönesatsning förutsätter att kommunerna också tar sitt ansvar för lärarlönernas utveckling.

Läs mer om vad avtalet innebär på Lärarförbundets hemsida: https://www.lararforbundet.se/artiklar/forlangt-kommunalt-avtal-for-lararna

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.801 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.028 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.908 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.