Samtal & intervjuer

"Trygghet, stöd och att kunna påverka mer!"

2019-10-18
Gabriel Gawrye, är ombud och modersmålslärare i Södertälje och har hittills i år rekryterat 17 nya medlemmar till Lärarförbundet. För Gabriel handlar det i första hand om att själv tro på att Lärarförbundet gör skillnad, ha bra kontakt med kollegor och nyanställda och gå på de kurser som Lärarförbundet erbjuder. Han tycker också det är viktigt att lyfta fram tryggheten som ett medlemskap innebär, att du kan få stöd och hjälp om du får problem på jobbet.

- Jag inleder alltid ett samtal med att berätta kort om Lärarförbundet, om förmånerna i medlemskapet och genom att bli fler så kan vi påverka mer!

Gabriels tre viktigaste skäl till att vara med i Lärarförbundet

  1. Trygghet, få hjälp vid problem på jobbet
  2. Stöd och råd vid lönesamtal
  3. Tillsammans kan vi påverka mer
Se även intervjun där Gabriel berättar mer om sin roll som ombud 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.890 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.633 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.