Föreläsningar

Sven-Eric Liedman på Lärardagarna 2012 - del 2

2012-06-19
Andra delen av föreläsningen börjar med reflektioner kring frågor om kunskapens huvuduppgifter och var man vill att tyngdpunkten ska ligga. Sven-Eric Liedman pratar sedan om vad segregation och skolreformer har för betydelse för den svenska skolan.
- Den skola som genomfördes för 50 år sedan, grundskolan, skulle vara vägen mot ett samhälle där skillnader blir mindre. Men vi har fått en situation idag där resultaten säger att det är precis tvärtom.

Vikten av estetiska ämnen och fysisk aktivitet är också frågor som Sven-Eric Liedman resonerar kring.
- Det är inte bara att man mår bättre av att röra sig, det är avgörande för hälsan men också avgörande för den intellektuella prestationsförmågan, säger han.

Se del 1 av Sven-Eric Liedmans föreläsning här: http://www.lararkanalen.se/video/6435024/sven-eric-liedman-p

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.885 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.627 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.