Samtal & intervjuer

"Som ombud kan jag påverka och göra skillnad"

2015-04-14
Sedan tre år tillbaka har Helena Öhlin varit ombud, idag arbetar hon på Morabergs studiecentrum och vägleder kollegor i frågor som rör såväl lön som arbetsmiljö.

- För mig har det varit en fantastisk möjlighet att få vara ombud, och vara länken mellan medlemmarna och förbundet. Som ombud får jag en helhetsbild över organisationen och ges möjlighet att påverka och göra skillnad, berättar hon.

Läs mer om vad det innebär att vara ombud.
Här är ombudets tre viktigaste roller.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.167 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.108 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.291 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.