Samtal & intervjuer

Skolledarkonventet 2015: Ulrika använder hjärnforskning för att öka elevresultaten

2015-03-12
För åtta år sedan startade Ulrika Ahlqvist tillsammans med kollegan Linda Bellvik, företaget Hjältebolaget, vars syfte är att omsätta hjärnforskning till praktisk pedagogik. I grunden är Ulrika lärare och förskollärare, men valde efter flera år i skolvärlden att ta steget till egenföretagare och förverkliga sin dröm, att hjälpa elever att nå sin fulla potential med hjälp av hjärnforskning.

Ge ett exempel, hur kan man applicera hjärnforskning i verksamheten?
- I ett klassrum till exempel skulle man kunna se till hur man lägger upp lektionerna och hur man arbetar med repetition. Sedan är det viktigt att se till vad skolan kan erbjuda eleverna i form av mer fysisk aktivitet och att man lär eleverna om hur deras lärande organ, hjärnan fungerar. Man har sett stora framsteg när man ger eleverna en timmes hjärnundervisning i veckan under en viss period, berättar Ulrika.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.162 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.104 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.289 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.