Samtal & intervjuer

Skolledarkonventet 2015: "PISA mäter inte det man påstår"

2015-03-12
Under Skolledarkonventet 2015, fanns den norske professorn Svein Sjøberg på plats, som under många år har valt att studera PISA. Han anser att PISA inte mäter det man påstår samt att resultaten har fått för stor plats i debatten om skolans kvalitet, både i Sverige och internationellt.

Kan man lita på PISA? 
- Det beror helt på vad man tror att PISA mäter, om man tror att det mäter kvaliteten i på den svenska skolan, så tror man fel. PISA mäter inte utifrån den svenska läroplanen och det mäter inte heller det som man kallar skolkunskap, säger Svein Sjøberg. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

84.881 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

58.547 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.