Skolledarkonvent 2016

2016-04-19 08:22
Välkommen till Skolledarkonventet 2016. I år är temat Demokrati i skolan och skolan i demokratin. Välkomna till ett späckat och spännande program med Anna-Lena Lodenius som moderator.
2016-03-03

13.00 Ann-Charlotte Gavelin Rydman, Ordförande i Lärarförbundet Skolledare

Ann-Charlotte Gavelin Rydman hälsar välkommen till årets Skolledarkonvent.

13.20 Christer Mattson: Vem gör rasisten

En människas identitet är inte förutbestämd, singulär eller oföränderlig utan omförhandlas ständigt. Detta är en av de viktigaste insikterna för att motverka rasism och intolerans. Det finns mycket viktiga materiella och strukturella orsaker till våra identiteter men så länge vi inte erkänner identitetskapandet som en ständigprocess underordnas allt olika stereotypa föreställningar om hur en är som pojk/flicka, svensk/icke-svensk, troende/sekulär osv.

Mot bakgrund av detta finns det anledning att stanna upp och kritiskt betrakta om undervisning och...

2016-03-04

Dag 2

Under Skolledarkonventets andra dag möts vi av moderator Anna-Lena Lodenius, Camila Salazar Atías och Daniel Poohl. Vi håller också samtal med medlemmar från skolledarstyrelsen på scen och reflekterar kring föreläsarnas föredrag. 

8.30 Dagen startar med rejäl fruktkorg och slät kopp kaffe

Vi samlas inför Skolledarkonventets andra dag.

9.00 Hälsning från Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande

Johanna Jaara Åstrand hälsar välkomna till dag 2 i Essingesalen.

9.02 Ann-Charlotte välkomnar till dag 2.

Samtal med Anna-Lena Lodenius om Lärarförbundet Skolledare

9.20 Camila Salazar Atias: Hur kan skolan konkurrera ut gängen

Förväntningar och hopp skapar framtiden som avgör vilken...

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.338 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.426 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.388 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.