Samtal & intervjuer

"Skolledare har ett av de viktigaste jobben"

2015-01-20
Under Lärarförbundet Skolledares ombudsmöte, i slutet av förra året, gästföreläste Lars Svedberg, docent och utbildningschef vid rektorsutbildningen vid Uppsala Universitet, på temat: "rektor, skolchef och resultaten - mellan politik och profession." 

- Det finns många frågor som är viktiga för skolledare, det är ju bland de viktigaste jobb man kan tänka sig. På en rektorsexpedition hanterar man alla möjliga frågor.  Det handlar om politik, ekonomi, pedagogik, historia, sociologi och allt däremellan, säger Lars Svedberg.  

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.799 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.