Samtal & intervjuer

Skolforum 2014: "Karriärtjänster sätter fokus på skolutveckling"

2014-12-05
Martin Gerdin arbetar som gymnasielärare på Sjölins Gymnasium i Stockholm, och är lektor i kemi. Här delar han med sig vilka positiva effekter han ser med förstelärarreformen och karriärtjänster.
- Karriärtjänster sätter fokus på skolutveckling. Alla lärare som blir förstelärare, måste ha något att göra och det tror jag kommer skapa många flera utvecklingsprojekt som kommer att gynna såväl lärare som elever på skolan, säger Martin Gerdin.

Läsa mer om karriärtjänster och möjligheter det ger för lärare, elever och skolan i helhet. 


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.801 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.028 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.908 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.