Samtal & intervjuer

Skoledarkonventet 2015: "Större synlighet med sociala medier"

2015-03-11
Årets Innovativa Skolledarpris delas för första gången ut till två pristagare, Susann Jungåker, rektor på Mälardalens tekniska gymnasium i Södertälje och Hanna Lindö, rektor på Kyrkenorumskolan F-6 i Stenungsund.

Hanna Lindö har arbetat som rektor i snart fem år, och under den perioden har digitala verktyg blivit ett allt vanligare inslag i undervisningen på skolan. Bland annat använder sig eleverna av bloggar för att dokumentera och visa upp vad som görs i klassrummet.

- Genom att använda sociala medier i undervisningen kan jag se att vårt arbete synliggörs mer, och föräldrar kan få en bättre inblick i vad som sker under barnens skoldag. Lärarna har även blivit mer trygga i hur man kan använda sig av IKT-verktyg och låter sig inspireras av andra lärares undervisningsmetoder, berättar Hanna Lindö. 

Läs mer om Hanna Lindö som kommer att föreläsa under SETT 2015. 

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.167 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.108 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.291 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.