Samtal & intervjuer

SETT 2016: Intervju med årets Trevor Dolan-stipendiater

2016-04-27
Sett delar varje år ut ett pris till Trevor Dolans minne. Dolan avled i februari 2013. För att hedra hans minne och se till att hans starka röst i utbildningsvärlden inte ska tystna, vill Sett uppmärksamma de personer som verkar i hans anda, utmanar invanda föreställningar och står upp för varje enskild elevs rätt till lärande. I år delades priset mellan de tre nominerade.
Michael Andersson, Musiklärare/AED på Falkbergsskolan i Botkyrka och Johan Eriksson, Förstelärare på Runbacka skolor/runan i Sollentuna intervjuas av Lisa Heino, ordförande i Trevor Dolan Foundation. De tredje pristagaren Janna Schéele, Utvecklingsledare, Östersunds Barn- och utbildningsförvaltning kunde inte medverka vid prisutdelningen.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.799 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.