Seminarier & debatt

Panelsamtal - En sagolik skola

2017-03-23
I samband med att utställningen En sagolik skola – Folkskolan 175 år visas på Waldemarsudde arrangerar Lärarförbundet ett panelsamtal.

Panelsamtalet syftar till att samtala om vilka lärarkompetenser som blir viktiga för framtiden. Vilka kompetenser och förmågor kommer framtidens elever behöva och vilka krav ställer det på lärarrollen och skolan?

Moderator Johanna Koljonen.

* Johanna Jaara Åstrand ordförande Lärarförbundet

* Anna Kinberg Batra partiledare (M)

* Anna Ekström gymnasie- och kunskapslyftsminister (S)

* Sara Backman Prytz, utbildningshistoriker

* Jonas Monsén utvecklingsledare och speciallärare Fryshuset Gymnasiesärskola

* Cecilia Henriksson 1-6 svenska/so + engelska, ma/no 1-3, förstelärare i SO, just nu klasslärare i årskurs 3

* Patricia Lendenius lärare i svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå, samt sfi- lärare på studieväg, förstelärare med fokus på kollegialt lärande och bedömning för lärande arbetar idag som biträdande rektor vid Sundbybergs vuxenutbildning

Panelsamtalet syftar till att samtala om vilka lärarkompetenser som blir viktiga för framtiden. Vilka kompetenser och förmågor kommer framtidens elever behöva och vilka krav ställer det på lärarrollen och skolan?


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.890 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.633 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.