Om Lärarkanalen

1 januari 2023 blev vi Sveriges Lärare. Du hittar ditt nya fackförbund på www.sverigeslarare.se

Tills vi fått ordning på alla kanaler och verktyg som vi får med oss in i det nya förbundet, använder vi Lärarkanalen här för att direktsända våra inspirationsföreläsningar. Schema för dessa hittar du på vår nya webbplats. Efter live-tillfället finns det möjlighet för dig som är medlem att se föreläsningen i efterhand, när det passar dig. Här hittar du de inspelade föreläsningarna!

Här på Lärarkanalen hittar du annars film och rörligt material av fd Lärarförbundet. Motsvarande material av fd Lärarnas Riksförbund hittar du på LRplay eller arkiv.lr.se/inspiration. I båda dessa kanaler finns massor med inspiration till din egen undervisning: lektionstips, spännande samtal, filmade föreläsningar och seminarier och mycket annat.

Har du frågor om materialet, eller vill ge annan återkoppling, kontakta oss på redaktion@sverigeslarare.se.

Samtliga filmer på Lärarkanalen omfattas av Creative Commons licens BY-ND. Denna licens tillåter vidaredistribution, kommersiell och icke-kommersiell, så länge verket sprids oförändrat och i sin helhet, och Lärarkanalen erkänns som upphovsman. Läs mer om Creative Commons här

Så använder vi cookies

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.801 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.027 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.908 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.