Lärarstudentpodden

Lärarstudentpodden avsnitt 8: Första tiden som lärare!

2019-06-18
I avsnitt 8 pratar vi om hur det är att vara ny lärare.
Hur får jag eleverna engagerade i min lektion? Hur genomför jag ett föräldramöte? Och vad innebär det att vara mentor? Att ta steget från studentlivet in i arbetslivet är inte helt självklart.

I det här avsnittet av Lärarstudentpodden pratar vi med författaren och gymnasieläraren Katja Hvenmark-Nilsson om livet som ny lärare. Hör henne berätta om när hon fick en klass som hon inte kunde hantera och hur hon använder sig av teorin classroom management.

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

84.208 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.770 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.413 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.