Fördjupning

Lärarmötet - Förstelärare och lektorer med Johanna Stjernlöf och Lena M Olsson

2013-12-20

Lena M Olsson, utredare, Lärarförbundet och Johanna Stjernlöf, förstelärare i Stockholm, samtalar kring förstelärarnas och lektorernas arbete med att utveckla undervisningen och skolan.

Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Bli stärkt i rollen som förstelärare och lektor. Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan förstelärare och lektorer kring detta tema.

Förutom denna film ingår i samma tema en annan film, som finns att hitta här på Lärarkanalen. I den filmen samtalar Robert Nilsson, ombudsman och Patrik Ribe, utredare, båda från Lärarförbundet, kring förutsättningar och villkor för förstelärare och lektorer.

Vill du se filmerna och diskutera tillsammans med andra på din arbetsplats eller i ett nätverk av förstelärare och lektorer? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns via länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.