Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2017: - Flerspråkighets som en resurs

2017-01-30
Filmen är två reportage - Anna Kaya från Nationellt centrum för flerspråkiga elever och därefter reportage från Valstaskolan i Märsta.
"Elever når inte sina mål om man inte arbetar flerspråkigt!"​ säger hem- och konsumentkunskapsläraren Charlie Ekström. Hon har jobbat med nyanlända elever i många år. "Om jag ska kunna stärka eleverna att nå sina mål behöver jag se hela individen, vad de har i sin ryggsäck. Vi har textilelever på skolan som aldrig har gått i skolan - men de har sytt kläder!​"

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.798 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.019 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.