Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2013: Förstelärare och lektorer med Johanna Stjernlöf och Lena M Olsson

2013-12-20

Lena M Olsson, utredare, Lärarförbundet och Johanna Stjernlöf, förstelärare i Stockholm, samtalar kring förstelärarnas och lektorernas arbete med att utveckla undervisningen och skolan.

Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Bli stärkt i rollen som förstelärare och lektor. Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan förstelärare och lektorer kring detta tema.

Förutom denna film ingår i samma tema en annan film, som finns att hitta här på Lärarkanalen. I den filmen samtalar Robert Nilsson, ombudsman och Patrik Ribe, utredare, båda från Lärarförbundet, kring förutsättningar och villkor för förstelärare och lektorer.

Vill du se filmerna och diskutera tillsammans med andra på din arbetsplats eller i ett nätverk av förstelärare och lektorer? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns via länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.142 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.039 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.262 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.