Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Tomas Kroksmark och Cristina Robertson - Lärarmötet: Skolforskning, Film 1

2012-08-15
- Det blir en stor förändring för skolan och läraryrket.

Så svarar Tomas Kroksmark, professor vid Högskolan i Jönköping, på frågan om vad det innebär att den nya skollagen slår fast att utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

I detta panelsamtal diskuterar han och Cristina Robertson, forskningsstrateg vid Jönköpings kommun, olika frågor kring forskning i förskolan och skolan. Vilka utmaningar finns för att nå en skola på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet? Varför det finns ett så stort gap mellan lärare och forskare? Varför är det så få lärare som forskar?

Panelsamtalet ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Skolforskning - till vilken nytta? Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Förutom denna film ingår en intervju med Karin Åmossa, ombudsman på Lärarförbundet, i samma tema.

Vill du se filmen och diskutera tillsammans med kollegorna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.587 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.876 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.616 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.