Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Karin Åmossa - Lärarmötet Tema Skolforskning, film 2

2012-10-09

Karin Åmossa, ombudsman på Lärarförbundet, talar om Lärarförbundets syn på skolforskning samt en överenskommelse som gjorts kring skolforskning med flera andra organisationer.

Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Skolforskning - till vilken nytta? Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Förutom denna film ingår ett panelsamtal med Tomas Kroksmark, professor vid Högskolan i Jönköping, och Cristina Robertson, förskningsstrateg vid Jönköpings kommun, i samma tema

Vill du se filmen och diskutera tillsammans med kollegorna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.795 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.018 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.906 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.