Föreläsningar

Lärarkväll 2013: Jesper Ersgårds föreläsning

2013-10-24
Hur skapar du tid och energi för att lyckas när undervisningen blir en allt mindre del av lärarens alla arbetsuppgifter? Det tar Jesper Ersgård upp i sin föreläsning.

All forskning, alla rapporter, alla studier visar gång på gång samma sak – läraren är den enskilt viktigaste faktorn för ett bra lärande. Men hur skapar man tid och energi för att lyckas i klassrummet när undervisningen blir en allt mindre del av lärarens alla arbetsuppgifter? Hur hinner vi med att vara lärare?

Se även: frågestund med Jesper Ersgård

Läs mer om Lärarkvällarna

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.907 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.