Föreläsningar

Lärardagarna 2012: Ulla Runesson om learning study

2012-06-20
Ulla Runesson, professor och föreläsare, talar om hur lärare kan utforska sin praktik och sina elevers lärande genom ett arrangemang som kallas Learning Study. Syftet är att förbättra måluppfyllelse och därigenom skapa mer lust i yrket.

- Det här handlar om systematiskt sökande. Vad är det som ska till för att eleverna ska lära sig? Vad är det man kan när man förstår någonting? säger hon.

Föreläsningen är från Lärardagarna 2012.

http://larardagarna.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.907 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.