Föreläsningar

Lärardagarna 2012: John Steinberg visar vägen till lusten i ledan

2012-06-20
- Ditt uppdrag är att ge ungdomar hopp. Ditt ämne är inte ditt syfte, ditt uppdrag är att hitta styrkor, ge andra hopp, dit ämne är ditt verktyg för det.

Så säger John Steinberg, författare och pedagog, i sin föreläsning om hur du som lärare kan identifiera styrkor, drivkraft och motivation hos eleverna. Han ger flera exempel på elever som hade det ganska svårt i skolan. Men genom att prata med dem om helt andra intressen och drivkrafter, kan man hitta sätt att lyfta dem också i skolan.

- Det är viktigt att inte fastna i vad de pratar om utan hur de gör det de pratar om.

John Steinberg föreläste på Lärardagarna 2012.

http://larardagarna.se
http://twitter.com/johnsteinberg1

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.731 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.913 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.