Föreläsningar

Lärardagarna 2012: Hur väcker vi ett begär efter berättelsen?

2012-06-20
Carina Fast, lågstadielärare och filosofie doktor i pedagogik, talar om hur läs- och skrivlust kan väckas hos våra elever.
Enligt Svenska Akademins ordlista betyder lust en blandning av böjelse, begär och en känsla av glädje. Året är 2012. Vilka elever kommer in genom våra klassrumsdörrar? Hur ser deras livsvärldar ut? I vilka textvärldar lever de? Om vi kommer dem till mötes, finns en möjlighet att väcka elevernas glädje inför skolarbetet. Våra kunskaper om det samhälle som våra elever växer upp i och deras livsbetingelser är resurser i mötet med eleverna, men också goda kunskaper i barns och ungas läs- och skrivutveckling.

Carina Fast föreläste på Lärardagarna 2012.

http://larardagarna.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.730 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.907 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.843 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.