Övriga filmer

Johanna springer klimatstafetten Run for Your Life

2015-11-04
Klimatfrågan berör oss alla.

Vi lärare pratar om miljön i skolans undervisning varje dag och möter barn och elevers frågor och tankar om hur vi kan skapa en bättre morgondag. Vi är nyckelspelare i att lära våra barn och ungdomar om hur vi tar hand om planeten, då är det viktigt att vi också visar att vi engagerar oss.

Därför springer Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet en delsträcka i klimatstafetten Run for your Life som anordnas av Riksteatern.

Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Ensam kan du inte springa till Paris, däremot kan vi göra det tillsammans. Vi utgår från den arktiska regionen och slutar i Paris på klimatkonferensen COP21. Johanna springer en delsträcka genom centrala Örnskiöldsvik den 13 november kl 08.04.

Vi lärare måste alltid vara steget före!

Läs mer om Run for your life
Läs mer om Johannas medverkan på lararfarbundet.se

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.888 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.629 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.