Samtal & intervjuer

"Jag vill ha mer tid med eleverna i klassrummet"

2017-05-12
Lärarförbundets enkät bland medlemmar inom vuxenutbildningen visar på en många gånger orimlig arbetssituation med ständigt ökande arbetsbelastning. Samer Zeito och Katrin Sannerud på Åsö vuxengymnasium berättar att de nu har en bra arbetssituation på skolan, men delar gärna med sig av vad de skulle göra om de fick mer tid.

- Jag skulle framförallt vilja ha mer tid med eleverna i klassrummet, säger Katrin.

- Det skulle framförallt vara att ge de elever som är i behov av extra stöd mer tid, säger Samer.

Med mindre pappersarbete, större samordning och fler behöriga lärare skulle Komvux och SFI kunna ge en ”andra chans” på riktigt.

- Politikerna måste säkerställa att lärare får ägna sig åt det som har betydelse för elevernas lärande och rensa bort det som nödvändigtvis inte behöver utföras av lärare, säger förbundsordförande Johanna Jarra Åstrand.

 Läs hela vår rapport och se hur vi vill få till en förändring.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.481 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.738 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.503 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.