Samtal & intervjuer

Introduktionsperiod för nya lärare

2020-08-20
Ditte Karlsson, lärare, berättar om hur viktig hennes introduktionsperiod var och vilket enormt stöd hennes mentor Lisa var för henne under det första året. Hon tipsar också om vad du som är på väg till ditt första jobb ska tänka på!

Du vet väl om att vi har ett gratis studentmedlemskap och ett unikt erbjudande första året efter examen? Då betalar du bara 100 kronor för hela första året, alltså inte ens 10 kronor i månaden. Du får tillgång till alla medlemsförmåner, som hjälp av våra experter och mycket mer.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.733 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.921 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.844 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.