Övriga filmer

Flytta inte gränskontrollen in i klassrummen

2021-06-21
Många lärare är engagerade och har frågor om de ensamkommande unga som står under utvisningshot. Elever, lärare och skolledare behöver se prov på politiskt mod och att regeringen visar att de tar situationen på allvar.

Vi tillhör de fackförbund som varit tydligast i arbetet för både nyanlända elever och deras lärare och har drivit regeringen framför oss. Vi är övertygade om att det arbete som vi bedriver i upparbetade kanaler och förtroendefulla relationer med partiledare och regeringens ministrar är bästa sättet att påverka för en förändring.

Läs mer om våra krav: https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/flytta-inte-granskontrollen-in-i-klassrummen

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.886 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.627 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.