Samtal & intervjuer

Eva-Lis Sirén om tio förändringar för den svenska skolan

2013-06-03
Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet kommenterar de förändringar som nu presenteras av utbildningsministern, Sveriges kommuner och landsting, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund och Friskolornas riksförbund.

- Vi har nu tio punkter som tunga aktörer på skolområdet är överens om och allra överst på listan står höjda löner och ett rensande på lärarnas bord vad gäller administration och byråkratisering. Vi är väldigt glada för det här.

Läs mer här om förändringarna som ska rädda den svenska skolan.


Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.799 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.