Nyheter

Eva-Lis Sirén om tio förändringar för den svenska skolan

2013-06-03
Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet kommenterar de förändringar som nu presenteras av utbildningsministern, Sveriges kommuner och landsting, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund och Friskolornas riksförbund.

- Vi har nu tio punkter som tunga aktörer på skolområdet är överens om och allra överst på listan står höjda löner och ett rensande på lärarnas bord vad gäller administration och byråkratisering. Vi är väldigt glada för det här.

Läs mer här om förändringarna som ska rädda den svenska skolan.


Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

83.941 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.074 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.194 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.