Samtal & intervjuer

Din lön i fokus - Tips inför lönesamtalet!

2020-02-26
Vad ska du tänka på när det är dags för ditt lönesamtal? Vi vet att din lön är viktig. Därför vill vi ge dig dom bästa tipsen inför kommande löneförhandlingar. Vi vill att du ska ha rätt lön. Det vill säga en lön som går att förstå utifrån allt som påverkar den som tillexempel, uppdrag, ansvar, utbildning, erfarenhet, arbetsinsatser och marknadslöner.

I den här filmen lyfter Lärarförbundets experter, Mathias Åström, Emma Ölmebäck, Robban Nilsson, Anders Öberg och Mardjan Dubois - fram vad som är viktigt att tänka på inför, under och efter ditt lönesamtal.

Lärarmötet online
Länk till webbsida om Lärarmötet online, onsdag 17 februari. 

Missa inte att ta tillvara dina medlemsförmåner inför ditt lönesamtal som personlig lönecoachning och lönestatistik via verktyget ”Min lön”. Glöm inte heller – att det finns ingen annan som känner till dina arbetsuppgifter lika bra som du gör, så beskriv noggrant och konkret vad du har gjort och varför det blev bra.

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.799 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.022 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.907 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.