Samtal & intervjuer

"Att få hjälpa mina medlemmar - gör mig glad"

2019-10-18
Gabriel Gawrye, är ombud och modersmålslärare i Södertälje. För honom har ombudet en stor betydelse på arbetsplatsen.

"Vi är länken mellan skolledningen och Lärarförbundet. Alla medlemmar behöver någon som kan ta det ansvaret."

De frågor som Gabriel får från medlemmarna nu, handlar i första hand om, arbetsbelastning, raster och schema. Har han inte svar på medlemmarnas frågor, ber han alltid att få återkomma och han har vi flera tillfällen även bjudit in Lärarförbundet Södertälje till medlemsträffarna för att be dem berätta mer om en fråga som är extra aktuell just nu.

"Det bästa med att vara ombud är att få hjälpa mina medlemmar. Det gör mig glad!"

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.888 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.629 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.