Samtal & intervjuer

Almedalen 2017: Lärartidsgaranti - vad är det?

2017-07-05
Under Almedalen 2017 krävde förbundsordförande Johanna Jaara Åstrand att politikerna måste verkställa det de pratat om så mycket - att ge lärare tid till undervisningen och rensa bland övriga arbetsuppgifter. Lärarförbundet kräver att politikerna inför en lärartidsgaranti.

Se hela skoldebatten här, där Johanna sätter press på politikerna att införa en lärartidsgaranti - låt lärare få vara lärare!

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.801 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

42.028 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer. 

Samtal & intervjuer

Dags att begära lön som lärare

21.908 visningar 2014-05-15

Eva Persson, rekryterare på Lärarförbundet, tipsar dig som är lärarstudent eller ny lärare hur du ska tänka och handla när det är dags att begära lön för första gången. Desssutom slår hon hål på myten om ingångslöner och berättar varför det är bra med kollektivavtal.