Seminarier & debatt

Almedalen 2017: Arbetsmiljön - det största hindret till bättre skolresultat?

2017-07-06
Under Almedalen 2017 höll vi i ett seminarium om hur elever och lärares arbetsmiljö påverkar hur det går i skolan. Sedan tidigare vet vi att det finns en koppling mellan lärares sjuktal och elevernas resultat. Vår undersökning tillsammans med Sveriges Elevkårer kan även bekräfta att elevers kunskapsresultat blir bra när lärare har en god arbetsmiljö och sjunker om arbetsmiljön brister.  Hur ska vi förbättra arbetsmiljön och minska arbetsbelastningen och stressen så att eleverna kan prestera bättre?

Medverkande: 

  • Lina Hultqvist, Ordförande, Sveriges Elevkårer
  • Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande, Lärarförbundet
  • Ida Strutt, Moderator, Lärarförbundet
  • Johan Ernestam, Utredare, Lärarförbundet
  • Helene Odenjung, Kommunalråd Göteborgs stad, Liberalerna
  • Ann-Charlotte Gavelin Rydman, Ordförande, Lärarförbundet Skolledare
  • Erik Hallsenius, Arbetsmiljöexpert, OFR
  • Christine Kastner Johnson, Utvecklingschef för gymnasieskolor, Academedia

Mest sedda

Övriga filmer

Lönestatistik och din löneutveckling

85.594 visningar 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Kurser & utbildningar

Lärarmötet 2012: Så får du koll på din arbetstid

59.890 visningar 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Övriga filmer

Så fixar du lönesamtalet!

41.633 visningar 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.