Fördjupning

Tomas Kroksmark och Cristina Robertson - Lärarmötet: Skolforskning, Film 1

2012-08-15
- Det blir en stor förändring för skolan och läraryrket.

Så svarar Tomas Kroksmark, professor vid Högskolan i Jönköping, på frågan om vad det innebär att den nya skollagen slår fast att utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

I detta panelsamtal diskuterar han och Cristina Robertson, forskningsstrateg vid Jönköpings kommun, olika frågor kring forskning i förskolan och skolan. Vilka utmaningar finns för att nå en skola på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet? Varför det finns ett så stort gap mellan lärare och forskare? Varför är det så få lärare som forskar?

Panelsamtalet ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet med tema Skolforskning - till vilken nytta? Filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Förutom denna film ingår en intervju med Karin Åmossa, ombudsman på Lärarförbundet, i samma tema.

Vill du se filmen och diskutera tillsammans med kollegorna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman.